HEBO neemt Mammoet Maritime over

HEBO heeft per 1 augustus het gros van de activiteiten van Mammoet Maritime BV en Mammoet Maritime GMBH (Duitsland) overgenomen. Donderdagmiddag werden de officiële stukken door de directie ondertekend. De overname levert HEBO niet alleen extra personeel op, maar ook nieuw materieel, drie extra locaties en een uitbreiding van de activiteiten.

HEBO neemt Mammoet Maritime over

Volgens de HEBO-directie vormt de overname een serieuze kans voor verdere expansie.

‘Ons personeelsbestand is in één klap uitgebreid met zo’n dertig personeelsleden’, zegt directeur Wiebbe Bonsink. ‘Voornamelijk nautisch en uitvoerend personeel. Daarnaast hebben we er drie extra locaties met kades bijgekregen. Zo beschikken we nu over een locatie inclusief kantoor in Lelystad, een locatie in Schiedam en een locatie in Mülheim (Duitsland).’
In combinatie met de bestaande locaties in Rotterdam en Zwartsluis heeft HEBO Maritiemservice nu vijf bedrijfslocaties, met twee aanvullende steunpunten in Dordrecht en de Europoort in Rotterdam. Ook de materieelverzameling van HEBO is na de overname flink gegroeid. ‘Ons materieel is uitgebreid met een multicat, vijf sleep- en duwboten, een 250 tons kraan, negentien dekschuiten en pontons, een aantal kleinere werkboten en zes drijvende bokken en kraanschepen’, zegt mededirecteur Gerrit Bonsink, de jongere broer van Wiebbe.  ‘Drie van deze kraanschepen hebben een hijscapaciteit van 300 ton.’

De overname betekent ook dat HEBO zich meer gaat richten op de offshore. Een deel van het overgenomen materieel is geschikt voor werk op zee.
Volgens beide broers liggen de eerste grote opdrachten al op de plank. ‘Mammoet Maritime BV en Mammoet Maritime GMBH hadden al een goed gevulde orderportefeuille met interessante projecten. Zo mogen we binnenkort in onderaanneming van Mammoet Europe BV een brug in Servië plaatsen, een transport naar Schotland doen, meewerken aan de plaatsing van de nieuwe Botlekbrug en windturbines installeren op het IJsselmeer. Ook vanuit onze bestaande klantenkring stromen de opdrachten voor de nieuwe vloot al binnen.’ (MdV)

 

HEBO neemt Mammoet Maritime over | Schuttevaer.nl

HEBO neemt Mammoet Maritime over

HEBO heeft per 1 augustus het gros van de activiteiten van Mammoet Maritime BV en Mammoet Maritime GMBH (Duitsland) overgenomen. Donderdagmiddag werden de officiële stukken door de directie ondertekend. De overname levert HEBO niet alleen extra personeel op, maar ook nieuw materieel, drie extra locaties en een uitbreiding van de activiteiten.

HEBO neemt Mammoet Maritime over

Volgens de HEBO-directie vormt de overname een serieuze kans voor verdere expansie.

‘Ons personeelsbestand is in één klap uitgebreid met zo’n dertig personeelsleden’, zegt directeur Wiebbe Bonsink. ‘Voornamelijk nautisch en uitvoerend personeel. Daarnaast hebben we er drie extra locaties met kades bijgekregen. Zo beschikken we nu over een locatie inclusief kantoor in Lelystad, een locatie in Schiedam en een locatie in Mülheim (Duitsland).’
In combinatie met de bestaande locaties in Rotterdam en Zwartsluis heeft HEBO Maritiemservice nu vijf bedrijfslocaties, met twee aanvullende steunpunten in Dordrecht en de Europoort in Rotterdam. Ook de materieelverzameling van HEBO is na de overname flink gegroeid. ‘Ons materieel is uitgebreid met een multicat, vijf sleep- en duwboten, een 250 tons kraan, negentien dekschuiten en pontons, een aantal kleinere werkboten en zes drijvende bokken en kraanschepen’, zegt mededirecteur Gerrit Bonsink, de jongere broer van Wiebbe.  ‘Drie van deze kraanschepen hebben een hijscapaciteit van 300 ton.’

De overname betekent ook dat HEBO zich meer gaat richten op de offshore. Een deel van het overgenomen materieel is geschikt voor werk op zee.
Volgens beide broers liggen de eerste grote opdrachten al op de plank. ‘Mammoet Maritime BV en Mammoet Maritime GMBH hadden al een goed gevulde orderportefeuille met interessante projecten. Zo mogen we binnenkort in onderaanneming van Mammoet Europe BV een brug in Servië plaatsen, een transport naar Schotland doen, meewerken aan de plaatsing van de nieuwe Botlekbrug en windturbines installeren op het IJsselmeer. Ook vanuit onze bestaande klantenkring stromen de opdrachten voor de nieuwe vloot al binnen.’ (MdV)