Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Amsterdam-Rijnkanaal bij Galecopperbrug opnieuw gestremd

UTRECHT

Rijkswaterstaat stremt woensdag 9 juli vanaf 18.00 uur tot donderdagochtend 10 juli 08.00 uur het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van de Galecopperbrug (A12 Utrecht).

Tijdens de stremming plaatst de aannemer de laatste stalen liggers in de brug die nodig zijn voor de versterking en verhoging van de brug. Vorige week lukte dat niet, liep de stremming uit, en werden de werkzaamheden afgeblazen om de tientallen wachtende schepen door te laten.

Doorvaartbeperking

Na de nieuwe stremming is er, vanwege het afmonteren van de stalen delen, nog een hoogtebeperking van toepassing tot zondagochtend 13 juli 9.00 uur. Tot die tijd mogen alleen schepen met een hoogte van maximaal 7,60 meter de brug passeren.

In verband met afrondende werkzaamheden aan de liggers blijft de huidige breedtebeperking in elk geval van kracht tot donderdag 17 juli. De scheepvaart is hierover via de gebruikelijke kanalen geïnformeerd. Rijkswaterstaat verzorgt daarnaast actuele berichtgeving via de Twitterkanalen @RWSvida en @Galecopperbrug.

Brugrenovatie

Tot eind 2015 renoveert Rijkswaterstaat de Galecopperbrug bij Utrecht over het Amsterdam-Rijnkanaal. De brug wordt verhoogd en versterkt. De afgelopen maand is gewerkt aan de plaatsing van gigantische stalen liggers. Het plaatsen van deze liggers gebeurt vanaf het Amsterdam-Rijnkanaal. Stremming van de scheepvaart is daarvoor noodzakelijk. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook