Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Aanleg Seine Nord stremt vaart op Canal du Nord

PARIJS

Als de nieuwe Seine-Nordverbinding wordt aangelegd, gaat het bestaande Canal du Nord maandenlang dicht. Dat bleek tijdens een informatieavond van Voies Navigables de France (VNF) voor plaatselijk betrokkenen.

Vorig jaar kwam de Commissie Pauvros, op verzoek van minister Cuvillier, met een plan om de aanlegkosten van het nieuwe kanaal Seine-Nord te beperken door een andere financiering en door het scheidingspand van het nieuwe tracé via het huidige scheidingspand Havrincourt-Moislains te laten lopen. Hierdoor kan het hoogste pand van het nieuwe kanaal 15 tot 20 meter lager komen te liggen en kan een diepe sluis vervallen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook