Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Fries Heinis van Waterbouwers naar Bouwend Nederland

DEN HAAG

Fries Heinis treedt terug als directeur bij Vereniging van Waterbouwers. Hij wordt per 1 oktober algemeen directeur bij brancheorganisatie Bouwend Nederland.

1 / 1
Fries Heinis van Waterbouwers naar Bouwend Nederland

Fries Heinis van Waterbouwers naar Bouwend Nederland

Heinis (45), zoon van een baggeraar bij Volker Stevin en opgeleid als bestuurskundige, was sinds december 2006 werkzaam bij de Vereniging van Waterbouwers (voorheen VBKO) en kent het natte deel van de bouw- en infrasector dus al. In het Centraal Overleg Vaarwegen is de Vereniging van Waterbouwers, samen met de EVO, vaste lobbypartner van BLN-Koninklijke Schuttevaer.

‘De afgelopen jaren heb ik bij de Vereniging van Waterbouwers onder meer een bijdrage mogen leveren aan het versterken van de binding met de leden. Daar ligt ook bij Bouwend Nederland de belangrijkste opgave. De leden komen wat mij betreft op de eerste, tweede en derde plaats’, zegt Heinis.

Eerder was hij werkzaam als medewerker van de VVD Tweede Kamerfractie, beleidsmedewerker bij de KNVB, veiligheidsmanager in de organisatie van het EK voetbal in 2000 en secretaris van de ondernemersorganisatie VNO-NCW.

Het bestuur van de Vereniging van Waterbouwers bedankt Fries in een persbericht voor zijn inzet en de waardevolle bijdrage die hij heeft geleverd aan de versterking van de vereniging en de waterbouwsector, en wenst hem veel succes in de nieuwe functie. De opvolgingsprocedure voor een nieuwe directeur bij de Vereniging van Waterbouwers is inmiddels gestart. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook