Maritieme bedrijven Sliedrecht naar hoogste rechter

De Raad van State moet gaan beoordelen of de gemeente Sliedrecht een aantal scheepvaartbedrijven aan de haven tekort heeft gedaan. Afgelopen week behandelde de Raad de bezwaren van EPC, Pool Trading, Hoogendijk en Visscher Scheepsreparatie tegen het nieuwe bestemmingsplan voor hun gebied.

Volgens deze bedrijven zorgt dit plan voor een beperking van hun activiteiten op en aan schepen in de haven. Het bestemmingsplan laat minder toe dan wat hun milieuvergunning toelaat. Zo mag Visscher nog maar op enkele afgemeerde schepen werken. Het werk aan meer dan drie schepen is verboden, omdat die buiten de lawaaizone liggen die in het bestemmingsplan is aangegeven. De andere bedrijven zitten met hetzelfde probleem.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer