Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Zaanstremming half jaar later, doorgang Wilhelminasluis smaller

ZAANDAM

De voorbereidende werkzaamheden voor het vernieuwen van de Wilhelminasluis in Zaandam nemen meer tijd in beslag dan verwacht. Hierdoor schuift de stremming van de Wilhelminasluis en de naastgelegen Beatrixbrug en Wilhelminabrug ongeveer een half jaar op in de tijd naar begin 2015. De doorvaartbreedte van de sluis wordt vanaf 14 april wel beperkt.

1 / 1
Zaanstremming half jaar later, doorgang Wilhelminasluis smaller

Zaanstremming half jaar later, doorgang Wilhelminasluis smaller

De Wilhelminasluis zou oorspronkelijk deze zomer twee maanden worden gestremd. De projectorganisatie van de provincie Noord-Holland werkt op dit moment een nieuwe planning uit. Het minimaliseren van de hinder voor alle belanghebbenden blijft hierbij onverminderd aandachtspunt.
Het verschuiven van de planning betekent dat de verkeerscirculatie in het centrum van Zaandam tot begin 2015 onveranderd blijft. Ook de beroepsvaart kan nog heel 2014 gebruik blijven maken van de Wilhelminasluis.

Versmalling

Vanwege de werkzaamheden kunnen schepen van de grootste klasse (CEMT-klasse Va, max 110×11,40 meter) vanaf maandag 14 april 2014 niet meer door de sluis. De vaarwegbeheerder verlaagt de maximum toegelaten afmetingen voor de scheepvaart tot maximaal 86 meter lengte en 9.50 meter breedte. Kleinere beroepsvaart en alle pleziervaart kan de komende maanden nog van de Wilhelminasluis gebruik maken.

Deze zomer wordt een omvaaradvies van kracht. Recreatievaart kan vanaf 19 april ook geschut worden in de naast de Wilhelminasluis gelegen historische Groote Sluis. Vanwege de werkzaamheden aan de Wilhelminasluis is de Groote Sluis voorlopig alleen in de weekenden in gebruik.

Vaart in de Zaan

Bij het vernieuwen van de Wilhelminasluis werkt de provincie nauw samen met de gemeente Zaanstad. Het project is onderdeel van het programma ‘Vaart in de Zaan’, dat als doel heeft de Zaan beter bereikbaar te maken voor de binnenvaartschepen van de toekomst. De provincie zet hiermee in op een verschuiving van het vervoer over de weg naar meer vervoer over water en verbetering van de leefbaarheid in de regio. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook