Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Minder over Waalse vaarwegen

LUIK

Over de Waalse vaarwegen is in 2013 39,97 miljoen ton vervoerd, een afname van 4,7% ten opzichte van 2012. De daling wordt vooral veroorzaakt door een afname van het vervoer van ertsen (-32%) en kolen (-27%) als gevolg van de verminderde productiviteit van de hoogovens bij Luik. Ook het vervoer van bouwmaterialen daalde, met 6%. De stakingen van april 2013 in Belgiƫ hadden ook een negatief effect op de vervoerscijfers.

1 / 1
Minder over Waalse vaarwegen

Minder over Waalse vaarwegen

In 2012 was in Wallonië ook al sprake van een daling van het vervoer over water, met 5,4% ten opzichte van 2011. Wallonië is overigens positief over de ontwikkelingen. Het eerste semester van 2013 was relatief slecht, maar daarna zette zich een stijgende lijn in. Op basis daarvan worden in 2014 betere cijfers verwacht.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(MdV)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook