Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nieuwe grote afdeling BLN Schuttevaer Noord-Holland

AMSTERDAM

BLN Schuttevaer heeft sinds zaterdag 18 januari een nieuwe grote afdeling met bijna 200 leden. Te gast bij de Amsterdamse vaarwegbeheerder Waternet, besloot de gezamenlijke jaarvergadering van de afdelingen Amsterdam, Zaanstreek en Kop van Noord-Holland unaniem samen te gaan in BLN Schuttevaer Noord-Holland.

1 / 3
Nieuwe grote afdeling BLN Schuttevaer Noord-Holland

Nieuwe grote afdeling BLN Schuttevaer Noord-Holland

Noord-Hollanders toch uit zelfde hout gesneden

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Han van Roozendaal

    De eerste vergadering van de grote afdeling BLN Schuttevear NH was special en niet alleen omdat het nu een feit is dat er een afdeling is. Wat de vergadering vooral bijzonder maakte was de visie die Andries de Weerd namens het bestuur presenteerde. Andries maakte duidelijk hoe deze afdeling vorm wil gaan geven de nieuwe organisatie BLN Schuttevear. Optimaal gebruik maken van de krachtige bestaande netwerken van schuttevear in de verschillende regio’s maken BLN tot een krachtige organisatie die zijn active leden in de vele afdelingen terug vindt.
    Het is jammer dat de Naaraat weinig aandacht besteed aan de visie op de toekomst van de afdeling NH. De B leden, die zich niet serieus genomen voelde, hadden de statute etc goed besturdeerd maar konden geen concrete feiten noemen die hun ongerustheid of gevoel onderbouwde. Marleen Buitendijk gaf duidelijk weer hoe de B leden ook in de nieuwe organisatie hun stem kunnen laten horen. Maar wanneer gevoel en emotie de toon bepalen is alleen de tijd die de oplossing zal geven. Een nieuwe organisatie heeft altijd een inslingertijd nodig. Ik ga ervanuit dat de leden in NH zoveel vertrouwen in het bestuur hebben dat ze deze tijd ook zullen krijgen. BLN Schuttevear NH zal nu met de verschillende werkgroepen aan het werk moeten om de visie te vertalen in acties die de binnenvaart in NH op de kaart zetten. Ik heb daar erg veel vertrouwen in.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook