KSV Terneuzen: ‘Meer garanties voor veiligheid op Zeeuwse vaarwegen’

De Zeeuwse regiocoördinator Lisette Booij van Koninklijke Schuttevaer benadrukte op de jaarvergadering van de afdeling Terneuzen dat er alles aangedaan moet worden om de veiligheid op de Zeeuwse vaarwegen te garanderen. ‘De aandacht voor het verkeersmanagement mag ondanks de versobering bij Rijkswaterstaat niet verslappen.’

Zo wees Booij op het belang van de nevenvaargeulen de Schaar van Valkenisse, de Schaar van de Noord en de Schaar van Waarde, waarvan de binnenvaart permanent gebruik moet kunnen maken. ‘Ik zou graag zien dat RWS een beleid voert om regelmatig het nevenvaarwater uit te baggeren, zodat de streefdieptes van de vaargeulen kunnen worden gehaald. Dat is de enige manier om de zee- en binnenvaart op de Westerschelde van elkaar te scheiden.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

KSV Terneuzen: ‘Meer garanties voor veiligheid op Zeeuwse vaarwegen’ | Schuttevaer.nl

KSV Terneuzen: ‘Meer garanties voor veiligheid op Zeeuwse vaarwegen’

De Zeeuwse regiocoördinator Lisette Booij van Koninklijke Schuttevaer benadrukte op de jaarvergadering van de afdeling Terneuzen dat er alles aangedaan moet worden om de veiligheid op de Zeeuwse vaarwegen te garanderen. ‘De aandacht voor het verkeersmanagement mag ondanks de versobering bij Rijkswaterstaat niet verslappen.’

Zo wees Booij op het belang van de nevenvaargeulen de Schaar van Valkenisse, de Schaar van de Noord en de Schaar van Waarde, waarvan de binnenvaart permanent gebruik moet kunnen maken. ‘Ik zou graag zien dat RWS een beleid voert om regelmatig het nevenvaarwater uit te baggeren, zodat de streefdieptes van de vaargeulen kunnen worden gehaald. Dat is de enige manier om de zee- en binnenvaart op de Westerschelde van elkaar te scheiden.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer