Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nieuwe Wilhelminasluis uitdaging voor logistiek

ZAANDAM

Aannemer Heijmans begint in januari met de renovatie van de Wilhelminasluis te Zaandam in opdracht van de Provincie Noord-Holland. De sluis is voor de duur van het project nog slechts te passeren door maximaal CEMT-klasse IV (normaal Va) schepen (85×9,5 meter). Het vernieuwingsproject vormt een grote logistieke uitdaging voor de binnenvaart en de bedrijven achter de sluis. De beperking duurt tot mei 2015. In de zomer van 2014 zal de Wilhelminasluis zelfs 8 weken volledig gestremd zijn voor het scheepvaartverkeer. Het goede nieuws is dat de schuttijd na de vernieuwing van 10 naar 6 minuten gaat.

1 / 2
Nieuwe Wilhelminasluis uitdaging voor logistiek

Nieuwe Wilhelminasluis uitdaging voor logistiek

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook