Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

EU: 26 miljard euro voor infrastructuur

TALLINN

Het is de meest ingrijpende hervorming van het EU-infrastructuurbeleid sinds de invoering ervan in de jaren ‘80 van de vorige eeuw. De Europese Commissie heeft donderdag op de TEN-T dagen in Tallinn (Estland) nieuwe kaarten gepubliceerd met negen belangrijke verkeerscorridors.
Die verbindingen over water, spoor en weg zullen niet alleen de ruggengraat vormen voor het vervoer in de interne markt in Europa, maar ook de verbindingen tussen Oost- en West-Europa op een volledig nieuwe leest schoeien. Om deze ambities waar te maken, verdrievoudigt de EU haar budget voor vervoersinfrastructuur voor de periode 2014-2020 tot 26 miljard euro.

1 / 1
EU: 26 miljard euro voor infrastructuur

EU: 26 miljard euro voor infrastructuur

Negen belangrijke verkeerscorridors

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook