Museumschip Buffel verlaat Leuvehaven

Museumschip Buffel verliet donderdag 19 september met behulp van sleepboten na meer dan dertig jaar de plek aan de kade van de Leuvehaven bij het Maritiem Museum Rotterdam.

Museumschip Buffel verlaat Leuvehaven

Het schip werd afgemeerd aan het begin van de Leuvehaven voor het Intell Hotel, om daar vandaan vrijdagmorgen haar reis te vervolgen via de Erasmusbrug naar de werf Keppel Verolme voor een onderhoudsbeurt. Zaterdag 5 oktober wordt het museumschip feestelijk ontvangen in het Jan Blankendok in Hellevoetsluis waar het voor het einde van het jaar weer toegankelijk zal zijn voor publiek.

Voor het Maritiem Museum Rotterdam blijft het vertrek van de Buffel pijnlijk, maar het ziet de toekomst van het schip in Hellevoetsluis vol vertrouwen tegemoet. Algemeen directeur Frits Loomeijer: ‘We zijn er trots op dat museumschip Buffel behouden is gebleven voor de regio en zijn er van overtuigd dat het schip in Hellevoetsluis ook weer een echte publiekstrekker zal worden.’

Op de plek van de Buffel in de Leuvehaven zal op korte termijn in samenwerking met het naastgelegen Havenmuseum een andere bezienswaardigheid komen.

Museumschip Buffel verlaat Leuvehaven | Schuttevaer.nl

Museumschip Buffel verlaat Leuvehaven

Museumschip Buffel verliet donderdag 19 september met behulp van sleepboten na meer dan dertig jaar de plek aan de kade van de Leuvehaven bij het Maritiem Museum Rotterdam.

Museumschip Buffel verlaat Leuvehaven

Het schip werd afgemeerd aan het begin van de Leuvehaven voor het Intell Hotel, om daar vandaan vrijdagmorgen haar reis te vervolgen via de Erasmusbrug naar de werf Keppel Verolme voor een onderhoudsbeurt. Zaterdag 5 oktober wordt het museumschip feestelijk ontvangen in het Jan Blankendok in Hellevoetsluis waar het voor het einde van het jaar weer toegankelijk zal zijn voor publiek.

Voor het Maritiem Museum Rotterdam blijft het vertrek van de Buffel pijnlijk, maar het ziet de toekomst van het schip in Hellevoetsluis vol vertrouwen tegemoet. Algemeen directeur Frits Loomeijer: ‘We zijn er trots op dat museumschip Buffel behouden is gebleven voor de regio en zijn er van overtuigd dat het schip in Hellevoetsluis ook weer een echte publiekstrekker zal worden.’

Op de plek van de Buffel in de Leuvehaven zal op korte termijn in samenwerking met het naastgelegen Havenmuseum een andere bezienswaardigheid komen.