Nieuwe vislossteigers In Den Helder

De visserij in Den Helder heeft drie nieuwe vislossteigers in gebruik genomen. Aannemer Klein Wieringen bouwde de steigers bij Visafslag Hollands Noorden.

Vislossteigers Den Helder

Verderop in de haven, voor kade Het Nieuwe Werk, heeft Klein Wieringen een vierde, soortgelijke steiger opgeleverd.
Met de oplevering is de renovatie en verbreding van de Visserijkade voor de Helderse visafslag afgerond. Eerder waren hier zeven oude, smalle vislossteigers weggehaald. Vijf ervan werden gesloopt en twee verplaatst naar een locatie vlak achter de nabijgelegen Moormanbrug. De drie nu in gebruik genomen nieuwe steigers zijn vlak voor de Moormanbrug aangelegd. Een groot deel van de Visserijkade, die in het verlengde ligt voor de eerder gerenoveerde en verbrede Nieuwediepkade, kan nu ook worden ingezet voor het afmeren van offshorevaartuigen. Alleen op vrijdag krijgen de Helderse en Texelse vissersvloot vrij baan om hier hun vangsten aan te landen. De vislossteigers zijn de gehele week voor de visserij beschikbaar. Aannemer Klein Wieringen is zo’n twee maanden met de aanleg bezig geweest. (PAS)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Nieuwe vislossteigers In Den Helder | Schuttevaer.nl

Nieuwe vislossteigers In Den Helder

De visserij in Den Helder heeft drie nieuwe vislossteigers in gebruik genomen. Aannemer Klein Wieringen bouwde de steigers bij Visafslag Hollands Noorden.

Vislossteigers Den Helder

Verderop in de haven, voor kade Het Nieuwe Werk, heeft Klein Wieringen een vierde, soortgelijke steiger opgeleverd.
Met de oplevering is de renovatie en verbreding van de Visserijkade voor de Helderse visafslag afgerond. Eerder waren hier zeven oude, smalle vislossteigers weggehaald. Vijf ervan werden gesloopt en twee verplaatst naar een locatie vlak achter de nabijgelegen Moormanbrug. De drie nu in gebruik genomen nieuwe steigers zijn vlak voor de Moormanbrug aangelegd. Een groot deel van de Visserijkade, die in het verlengde ligt voor de eerder gerenoveerde en verbrede Nieuwediepkade, kan nu ook worden ingezet voor het afmeren van offshorevaartuigen. Alleen op vrijdag krijgen de Helderse en Texelse vissersvloot vrij baan om hier hun vangsten aan te landen. De vislossteigers zijn de gehele week voor de visserij beschikbaar. Aannemer Klein Wieringen is zo’n twee maanden met de aanleg bezig geweest. (PAS)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer