Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Tour de France’ voor spitsen

MONTCHANIN

Het Franse Canal du Centre is na een stremming van een maand als gevolg van een instorting, weer open gegaan. Deze stremming was extra ongelukkig voor de scheepvaart van en naar Zuid-Frankrijk, omdat de hoofdverbinding, het Canal entre Champagne et Bourgogne, deze maand ook net gesloten was vanwege onderhoudswerkzaamheden. Daardoor was het Canal des Vosges de enige route van en naar de Saône.

Behalve dat dat een flinke omweg betekende, met name voor schepen met bestemming Parijs, liet de dienstverlening in de regio Nord-Est ook nog eens veel te wensen over, vindt de familie Rennings van de Nederlandse spits Liane. Na in Avignon te hebben geladen voor Valenciennes, werd de Liane eerst geconfronteerd met hoog water op de Rhône. Vervolgens bleek het Canal du Centre tot nader bericht gestremd, doordat begin mei een instorting plaatshad bij de overloop van het scheidingspand. Vaarwegbeheerder VNF liet het pand volledig leeglopen, waardoor talloze jachten droogvielen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook