Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Schultz eist sluisgeld van regio’s

Den haag

Provincies en gemeenten zullen flink in de buidel moeten tasten om de bediening van sluizen en bruggen op kleinere rijksvaarwegen op peil te houden. Dat schrijft minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) in een brief aan de Tweede Kamer. De opgelegde bezuiniging van 17,5% op het totaal van uitvoerende taken van Rijkswaterstaat zal op al haar beleidsterreinen voelbaar zijn, dus ook voor de scheepvaart, schrijft Schultz.

1 / 1
Schultz eist sluisgeld van regio's

Schultz eist sluisgeld van regio's

Beperking bedieningstijden dreigt op kleinere rijksvaarwegen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Jan van Strien

    Als minister Schultz zou besluiten alle sluizen in Nederland nachtrust op de sluizen in te voeren, dus schutten vanaf 6 uur in de morgen tot 22 uur in de avond dan bespaar zij ik weet niet hoe veel geld van het overheids apparaat (personeel) en niet te vergeten de overcapaciteit van de binnenvaart vloot neem ook met 10 % af, met dat effect gaan de vrije vrachten met 15 % omhoog, dat weer resulteerd in 2% meer belasting inkomsten. Zo vangt minister Schults 3 vliegen in een klap. plus dat de varende bevolking een socialer leven krijg. Toen ik nog voer schutten de sluizen op de Maas van 6 tot 22 uur dat vond ik lang genoeg. Met de 24 uurs economie is alleen het groot kapitaal rijker geworden, niet de vrachtvaarder. ex vrachtvaarder J.v. Strien ex Gijsbert s.r.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook