Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Schultz: vierde kolk verkort wachttijden Volkeraksluizen

DEN HAAG

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) reserveert 157 miljoen euro voor de aanleg van een vierde kolk bij de Volkeraksluizen tussen 2020 en 2030 en voor maatregelen op korte termijn.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • Marten Kombrink

  Het schutproces versnellen????
  Ja dat kan door de sluisdeuren weer terug te brengen in de originele staat toen de sluis in gebruik werdt genomen. Toen ging het schutten sneller dan nu en het niveau verschil was toen ook af en toe groter.
  Nu zit er één verlaat per deur en toen drie.
  En het AIS de overheid blijft erin geloven dat dit goed gaat werken. Keep on dreaming.
  Als ik het nu begrijp dan hoef ik bij het melden alleen mijn marifoon zendsleutel in te drukken en aan mijn ATIS signaal wordt uitlezen dat ik het ben en op AIS zien ze waar ik ben, wat mijn SOG en COG is en kunnen ze uitrekenen wanneer ik er ben, mits er geen onvoorziene omstandigheden er zijn.
  Was er toen ook niet op die mannier de ATIS signaal op de marifoon er doorheen gedrukt en eigenlijk niet werkt. Het werkt wel als je op een verkeerd kanaal staat dan kunnen ze je sneller berispen of bekeuren zonder uit te peilen.
  What’s next waar we mee worden opgezadeld wat geld kost er geen rendement heeft?

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook