Schultz: vierde kolk verkort wachttijden Volkeraksluizen

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) reserveert 157 miljoen euro voor de aanleg van een vierde kolk bij de Volkeraksluizen tussen 2020 en 2030 en voor maatregelen op korte termijn.

Schultz kiest voor slimme en snelle maatregelen om de wachttijd voor schepen bij de Volkeraksluizen binnen enkele jaren te verkorten. Om de wachttijdnorm van gemiddeld 30 minuten ook in de toekomst niet te overschrijden, is volgens de minister een vierde sluiskolk voor de beroepsvaart nodig. Als de groei in de binnenvaart van de afgelopen decennia zich doorzet, verwacht zij dat de extra sluiskolk er tussen 2020 en 2030 moet liggen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer