Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

België en Frankrijk vragen meer EU-subsidie voor Seine-Schelde

BRUSSEL

De Belgische regio’s Vlaanderen en Wallonië vragen samen met Frankrijk een hogere Europese subsidie voor de periode 2012-2015 voor het project Seine-Schelde. De subsidie zou van 20 naar 30% opgeschroefd moeten worden.

Maandag vergaderde in Brussel de Intergouvernementele Commissie Seine-Schelde (IGC) die de financiering, de studies, de milieuprocedures en de uitvoeringstermijnen van het project coördineert. Frankrijk, het Vlaamse en het Waalse Gewest maken er deel van uit. De Europese Commissie heeft een waarnemende rol in de persoon van mevrouw Karla Peijs, coördinator van de TEN-T waterwegprojecten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook