Stakingen op Duitse sluizen tegen bezuinigingen

Op de sluizen in Nordrhein-Westfalen wordt donderdag 28 februari van 0.00 tot 24.00 uur gestaakt. Het gaat om een proteststaking van sluispersoneel tegen de plannen van de regering om 20 procent van de banen bij de Wasser- und Schiffahrtsdirektionen (WSD’s , de Duitse Rijkswaterstaat) af te stoten. Ook in andere delen van Duitsland zijn er waarschuwingsstakingen op de sluizen.

Op het Rhein-Hernekanaal worden de sluizen in Duisburg, Oberhausen, Gelsenkirchen, Wanne-Eickel en Herne-Ost niet bediend. Op het Wesel-Dattelnkanaal gaat het om de sluizen Friedrichsfeld, Hünxe, Dorsten, Flaesheim, Ahsen en Datteln. Ook op de sluis Henrichenburg op het Dortmund-Emskanaal, de Ruhrschleuse in Duisburg en op de sluis Raffelberg wordt gestaakt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer