Friesland start ‘Draaiboek IJs’

‘Draaiboek IJs’ van Wetterskip Fryslân is maandagmiddag in werking getreden. De Provincie Fryslân stelt met ingang van dinsdag 15 januari om 18.00 uur een vaarverbod in voor alle vaarwegen, met uitzondering van die voor de beroepsvaart.

Informatie over het vaarverbod van de provinciale vaarwegbeheerder is beschikbaar op www.fryslan.nl.
De vorst lijkt de komende zeven dagen door te zetten, waarmee het schaatsen op natuurijs eventueel mogelijk wordt. Daarom neemt het Friese waterschap maatregelen om een bijdrage te leveren aan de ijsaangroei. De omstandigheden zijn gunstig, want er is weinig neerslag en wind voorspeld en ’s nachts gaat het matig vriezen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer