Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Rotterdammers vergapen zich aan macht en kracht maritieme sector

ROTTERDAM [update]

De Wereldhavendagen schitterden dit weekend extra dankzij het mooie weer. Een grote menigte in korte broek en t-shirt dromde van dek naar dek. Om schepen te bezichtigen of te luisteren naar muziek.

1 / 6
Rotterdammers vergapen zich aan macht en kracht maritieme sector

Rotterdammers vergapen zich aan macht en kracht maritieme sector

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (7)
 • mvg

  @ dude natuurlijk mag u kritiek hebben ,maar heeft u BVB zelf al eens benadert wat hun mogelijkheden waren?Kijk vanaf een toetsenbord (of hoog uit een stuurhut op een sluis) naar BvB communiseren is niet de weg.Ze hebben beperkte middelen wat geld betreft en dit hebben ze toch wel voor elkaar gekregen.Natuurlijk meer is altijd beter dat willen zij ook graag ze zijn gretig genoeg volgens mij.Maar als je maar een dubbeltje hebt kun je geen kwartje uitgeven!

 • Eric van Dam

  @ Dude,

  U heeft gelijk dat het BVB meer zou moeten (willen!!) doen.
  Ik heb daar zelf gelegen met ons m/s Sympathie om afgelopen vrijdag schoolgroepen te mogen ontvangen bij ons in het ruim.

  De opbouw werd verzorgd door de eigen kantoormedewerkers van het BVB, voor de trap was een bedrijf ingehuurd om een veilige toegang te creëren. Ook onze onderwijscoördinator stond hekken te sjouwen bij ons in het ruim!

  Ik hoop van harte dat u al (A) sponsor bent van het BVB, aangezien alles met geld betaald dient te worden. Ik moet zeggen dat het een zeer geslaagde actie was en de klassen waren zeer positief over het doolhof wat er bij ons in het ruim was gemaakt, geslaagde actie dus.
  Aansluitend een paradepaardje van de sector voor de kant waar naar ik begreep enorm veel belangstelling voor was. De Argonon is natuurlijk een prachtig schip om onze sector mee te promoten!

  Ik begrijp uw kritiek en hoop dat er nog meer collega’s in gaan zien dat het BVB enorm belangrijk promotiewerk voor onze sector doet. Gezien de beperkte middelen vind ik dat ze het fantastisch doen.
  Maar het zou inderdaad veel beter kunnen als er wat meer oppervlak gegeven zou worden aan de schouders die het BVB ondersteunen!

 • wel opgelet

  Het kraanschip Transferium was zowel Vrijdag als Zaterdag aanwezig met een demo, de Jacobus in de “musical” Zaterdag avond met een zangeres op de containers. Heb dit jaar voor het eerst zoveel binnenvaart gezien.

 • Karel

  @dude

  Denk je nu echt dat het aan het BVB ligt dat er niet meer schepen zijn??
  die vragen wel rond maar niemand is zo slim om eens te denken laten we de kans nemen de binnenvaart eens positief in beeld te brengen.
  Zelfs nu er slecht betaald word heeft niemand tijd om eens 2 dagen te liggen en aan promo te doen, juist in deze tijden zou dat zo mooi zijn.
  En ja waarom lig ik etr dan niet, nou omdat dat niet gaat met ons vaste contract werk.

 • dude

  @c. de vette

  Dat er met die 200 leerlingen wat gedaan is weet ik ook dus ik ben heus wel wakker. Er was ook nog een concert in een ruim. Ik was er zaterdag en andere jaren lagen er meerdere schepen voor de kant. En het is echt niet super negatief bedoeld. Ik vindt het gewoon jammer dat de binnenvaart niet prominenter aanwezig was.Dit soort evementen zijn daar toch uitermate geschikt om bij een groter publiek de diversiteit van de binnenvaart te laten zien.

  Maar als u dat ziet als puur negatief en ik niets anders kan als negatief reageren, mag u dat van mij vinden. Ik kijk kritisch naar wat er gebeurt in de binnenvaart en kom tot de conclusie dat er nog veel werk aan de winkel is voor onze vertegenwoordigers. En dan maar geen positieve reactie.

 • C.de Vette

  @ dude.
  Wakker blijven,vrijdag was er in een ruim van een binnenschip al een actie met groepen die van alles over de binnenvaart uitgelegd kregen.
  Maar ja, een positieve reactie heb ik van jouw ook nog nooit mogen lezen.

 • dude

  Het bvb is ook aanwezig op de haven dagen. met de arganon. Alleen de Arganon. De binnenvaart lijkt af en toe alleen te bestaan uit proefprojectjes. Ik vindt het echt jammer dat het bvb voor een evenement waar their duizenden bezoekers op afkomt niet groter uitpakt. Ook kijkend naar wat de binnenvaart presteert voor de haven en Rotterdam als stad

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook