Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Natuureisen remmen binnenvaart’

BRUSSEL [update]

‘Door een geweldige opeenstapeling van natuureisen kan er straks bij aanleg of verbouw van een vaarweg geen grasspriet meer worden verplaatst’, waarschuwde Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) vorige week in het Europees Parlement. Hij toonde zich ‘zeer ongelukkig’ met de eerste reactie vanuit het Europees Parlement op het voorstel van de Europese Commissie voor een nieuwe benadering van de Trans Europese Netwerken (TEN-T).

1 / 1
Peter van Dalen

Peter van Dalen

Europarlementariër Van Dalen beticht parlement van ‘valse start’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (7)
 • Henriette

  http://www.youtube.com/watch?v=XTU3MIzIYFs

  Hier heeft hij het er nog over dat 2012 het jaar van TENT-T wordt, maar ook dat er alleen nationale voorstellen zijn gedaan en geen Europese. Overheden denken nationaal, maar Eu denk Europees. Vanaf 5.30.

  Als ingediende voorstellen niet voldoen aan de regels, dan worden ze afgekeurd door de rapporteurs. Daarmee kun je het oneens zijn, maar zo werkt het systeem.

  Waarschijnlijk is de oplossing gelegen in te beginnen over een vaarweg van bijvoorbeeld Parijs naar Munchen en de vaarwegen die er al liggen dan met elkaar te verbinden.

 • abdel kedder

  Rob zegt roots!
  roots
  roots zelfst.naamw.Uitspraak: [ru?ts] waar je oorspronkelijk vandaan komt Voorbeeld: `teruggaan naar je roots`Synoniemen: afkomst, wortels …

  2007-2009

  Ismail Ertug worked later in the customer consulting service of the AOK (State Health Insurance) in Amberg until 2007. He then performed his study in the strategic sales consultancy service in the headquarters of the AOK in Nürnberg, Bayern from 2007 to 2009.

  Mr Ertug is a Member of the SPD (Social Democratic Party of Germany) since 1999. In the 2009 elections he was elected as Member of the European Parliament, where he represents his constituency (East Bavaria). He is a Member of the Committee for Transport and Tourism and a Substitute in the Committee for Agriculture. Furthermore he is a Member of the Delegation in relations with Israel and the Delegation to the EU-Turkey Joint Parliamentary Committee.

  His home constituency is Upper Palatinate (Amberg, Cham, Neumarkt, Neustadt, Regensburg, Schwandorf, Tirschenreuth, Weiden) and Lower Bavaria (Deggendorf, Dingolfing, Freyung, Kelheim, Landshut, Passau, Regen, Rottal-Inn, Straubing).

  He supports the idea of a Europe with strong regions and cultural variety. Therefore, he backs up/ supports the revival of the ” Goldenen Straße ” (Golden Street). This trade route applied in the late Middle Ages from Nuremberg through Amberg and Pilsen to Prague. The aims of the ” Goldenen Straße ” are the transnational promotion of regional economy and culture, and an extensive frame to show the contribution of civil society/ citizens` commitment.

  The native Amberger whose parents came in 1972 as migrant workers from Turkey to Bavaria defines/ shapes his parliamentary work as ” building of bridges “, for instance between Europe and Upper Palatinate / Lower Bavaria, between Bavaria and the Czech republic as well as between Turkey and Europe. ”

  Zo dus ik moet u teleurstellen het is gewoon een man van turkse komaf
  Gevonden op http://www.woorden.org/woord/roots

 • mo

  Rob S.
  Ik moet je teleurstellen. Ertug is Duits. Geboren in Amberg in Beieren.

 • Rob S

  Tsja, Koumoutsakos en Ertug…
  Het lijken mij, gezien de achternamen, mensen met hun roots in Griekenland en Turkije…
  Wat snappen die nou van wat wij in West Europa nodig hebben ? Of willen ze het niet snappen. Iedere euro voor vaarwegen is in hun ogen misschien wel verloren geld…

 • Rob

  Een typisch voorbeeld waaruit de noodzaak van een sterke en eenduidige binnenvaartlobby blijkt. Ook op Europees niveau. Maar ik neem aan dat de jongens en meisjes van de ESO en EBU al rollebollend met elkaar proberen om de Europarlementariërs ervan te overtuigen dat zij toch echt de enige juiste visie hebben en dat ze vooral niet naar de ander moeten luisteren.
  -Zucht-

 • wim

  Geen daadkracht en durf. Admiraal,generaal of korporaal, bedonderen doen zij ons allemaal.(Citaat van een oud burgemeester) Wat wilt u Meneer Hof? 22 politieke partijen.Hoe kunt u daadkracht verwachten. Zolang wij niet teruggaan naar een kiesdrempel van 5 zetels of meer dan is er geen kans op daadkrachtig optreden voor een groepering. Die lui zijn niet gestoord, uit een partij stappen een toko voor jezelf beginnen en je zit op het mooiste en zachtste pluche wat er is. En wij laten dat toe. Wel liggen emmeren over een staatshoofd die minder macht moet krijgen maar mest in hun eigen politieke tuintje opruimen wat zij zelf veroorzaken spreken ze niet over. En wij maar denken dat het serieus is als we gaan stemmen. Wie lacht niet die de mens beziet?

 • hof

  Hieruit blijkt alweer duidelijk,dat wat met de mond beleden wordt,in werkelijkheid een valse getuigenis is.deze ervaring ziet men in berlijn in parijs en ook jammer genoeg in den Haag en nu ook duidelijk in brussel regeren is ons geleerd is vooruitzien, wat er nu gebeurd is alleen maar het berijden van stokpaardjes ten koste van de toekomst er wordt steeds gezegt dat men de schulden niet door mag schuiven naar de volgende generatie maar wanneer er in de toekomst niks meer gaat en wij alleen nog maar kunnen transporteren op de manier van honderd jaar geleden omdat de huidige politiek een tunnelblik heeft zullen zij in de toekomst een zeer negatieve gedachte over ons hebben het is echt tijd dat er wat meer daadkracht en durf ontstaat want zogaat het vertrouwen in de politiek die toch al in de min staat helemaal verloren

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook