Gelderland kiest locatie voor overnachtingshaven bij Lobith

De provincie Gelderland gaat binnenkort een locatie kiezen voor een overnachtingshaven bij Lobith. Beijenwaard, Bijland en Oude Waal zijn de drie potentiële locaties. De provincie gaat dat samen doen met Rijkswaterstaat en de gemeente Rijnwaarden.

Er komt een grote haven van 40 hectare met ongeveer 70 ligplaatsen, ook voor grotere schepen. Koninklijke Schuttevaer heeft voorkeur voor Beijenwaard, maar ziet de overnachtingshaven nog niet binnen korte tijd gerealiseerd. 
De provincie heeft inmiddels op verzoek van minister Schultz van Haegen een projectteam samengesteld dat met de voorbereidingen aan het werk gaat. Eerst moet er een voorkeursbeslissing komen (procedure MIRT 2) en resultaat daarvan is een voorkeurslocatie.  Dan komt er een samenwerkingsovereenkomst tussen de deelnemende partijen en locatie en ontwerp worden opgenomen in een provinciaal inpassingsplan. Als de minister daarmee akkoord gaat, wordt een uitvoeringsovereenkomst gesloten met de provincie  en de gemeente Rijnwaarden en kan de aanleg beginnen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Gelderland kiest locatie voor overnachtingshaven bij Lobith | Schuttevaer.nl

Gelderland kiest locatie voor overnachtingshaven bij Lobith

De provincie Gelderland gaat binnenkort een locatie kiezen voor een overnachtingshaven bij Lobith. Beijenwaard, Bijland en Oude Waal zijn de drie potentiële locaties. De provincie gaat dat samen doen met Rijkswaterstaat en de gemeente Rijnwaarden.

Er komt een grote haven van 40 hectare met ongeveer 70 ligplaatsen, ook voor grotere schepen. Koninklijke Schuttevaer heeft voorkeur voor Beijenwaard, maar ziet de overnachtingshaven nog niet binnen korte tijd gerealiseerd. 
De provincie heeft inmiddels op verzoek van minister Schultz van Haegen een projectteam samengesteld dat met de voorbereidingen aan het werk gaat. Eerst moet er een voorkeursbeslissing komen (procedure MIRT 2) en resultaat daarvan is een voorkeurslocatie.  Dan komt er een samenwerkingsovereenkomst tussen de deelnemende partijen en locatie en ontwerp worden opgenomen in een provinciaal inpassingsplan. Als de minister daarmee akkoord gaat, wordt een uitvoeringsovereenkomst gesloten met de provincie  en de gemeente Rijnwaarden en kan de aanleg beginnen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer