Koningin Beatrix sluit de zee buiten in een handomdraai

Koningin Beatrix heeft vorige week woensdag 11 juli met een druk-op-de-knopceremonie gezorgd voor de sluiting van de zeewering van de Tweede Maasvlakte.

Sluiting MV2

De ceremonie in het bijzijn van tientallen binnen- en buitenlandse gasten, voltrok zich in een tent die speciaal voor de gelegenheid op de zuidelijke oever van het sluitgat was geplaatst. Op zes verticaal geplaatste schermen die tijdens de show heen en weer schoven kregen de aanwezigen een film te zien waarin historische beelden – zoals de start van de aanleg – werden afgewisseld met beelden van bezoekers die vertelden waarom zij de aanleg van Maasvlakte 2 zo bijzonder vinden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer