Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

IJsbreker op de wal

VITRY-LE-FRANÇOIS

‘Franse ijsbrekers hóren lek te zijn’, lacht een Franse oud-schipper. De Neptunus 2 bleek vorige week donderdag na het breken van de Marne-Saôneverbinding tussen Saint-Dizier en Vitry echter zó lek, dat hij ’s nachts drijvend moest worden gehouden door de dompelpomp van een wachtend schip.

1 / 1
IJsbreker op de wal

IJsbreker op de wal

Omdat de werf in Vitry voorlopig geen plaats had in het dok, werd besloten De Neptunus met twee kranen op de wal te zetten. Daar bleek de tunnel lekgeprikt door een ingedrukte ijsbeschermingsspijl. Ook was een van de roestvrijstalen dubbelplaten verdwenen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook