Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

IJs legt Franse binnenvaart stil

LYON

Naast alle kleine kanalen en de Moezel, gingen in Frankrijk afgelopen week ook het Canal du Nord en de grootschalige Saône dicht vanwege ijsgang. Maandag was er volgens vaarwegbeheerder Voies Navigables de France (VNF) zo’n 2500 kilometer aan kleinschalige vaarwegen en 400 kilometer aan grote vaarwegen gestremd.

1 / 1
IJs legt Franse binnenvaart stil

IJs legt Franse binnenvaart stil

In totaal lagen 150 schepen vast. Terwijl in het noorden en het Seinebekken begin deze week de dooi intrad, zou de vorst volgens VNF in Oost-Frankrijk, de Haute-Marne en het Rhône-Saônebekken nog aanhouden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • jessica

    vanaf waar is de boven moezel nog dicht ? als het daar nog dicht is tenminste

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook