Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Overnachtingshaven Weurt pas na 2023

ARNHEM

De voorbereidingen voor de aanleg van een overnachtingshaven bij Weurt zijn voorlopig stopgezet, meldt Rijkswaterstaat.

Een ‘noodzakelijke herprioritering in het vaarwegenprogramma’ wordt als voornaamste reden genoemd. Eerst wordt ingezet op overnachtshavens bij Lobith en langs de Boven-IJssel. Ook de hoge kosten van een haven bij Weurt spelen een rol bij de beslissing om voorlopig niet verder te gaan met de voorbereidingen. De uitvoering van overnachtingsplaatsen bij Weurt staat nu gepland voor 2021-2023. In 2009 werd de aanleg al uitgesteld tot 2015.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)
 • HOF

  Hoeveel beloftes worden er nog gebroken door hoge ambtenaren die niet weten waar ze mee bezig zijn.

 • Theo Janssen

  Het was in de zomer van 1959 dat mijn vader opgetogen wist te melden dat de mogelijkheid om te overnachten in(het toen nog baggergat van) Weurt binnenkort een feit zou zijn.

  We zijn meer dan en halve eeuw verder, mijn vader is al lang in de Veilige Haven, maarvoor een fatsoenlijke overnachtingsplaats is het nog veel te vroeg.

 • edgar

  hoezo slaapen,knallen met dat ding!!!

 • Kvb sylvana

  Het is maar goed dat ik het allemaal niet serieus neem want dan zou je er gek van worden ik zie het zo je moet parkeren doe je dat niet krijg je een boete maar er is geen parkeer plek ja misschien in 2050

 • Slaper

  Het motto van Rijkswaterstaat in deze: Samen met Rijkswaterstaat overnachten op een veilige ankerplaats op de waal.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook