Multi-purposekade in Cuijk blijkt een goede Quick Win

Het wordt nog spannend of het gaat lukken, maar als het goed is gaat de schop nog dit jaar in de grond voor de multi-purposekade in Cuijk. Voor de aanleg is geld beschikbaar via de subsidieregeling Quick Wins van de overheid. Voor alle betrokkenen is de kade een goed voorbeeld van een Quick Win die snel tot stand is gekomen. In het voorjaar van 2012 moeten de eerste schepen in Cuijk kunnen laden en lossen. Zowel bulk als containers.

Multi-purposekade in Cuijk blijkt een goede Quick Win

De nieuwe kade wordt 180 meter lang. Straks kunnen er klasse Vb-schepen afmeren met afmetingen tot 135 x 11,40 meter. Op de wal komen volgens Bart Bouwens verschillende voorzieningen voor de binnenvaart. Schipperszoon Bouwens werkt als consultant Water bij advies- en ingenieursbureau Movares en verzorgt de volledige projectleiding en het ontwerp van de kade. Bouwens is al vanaf het begin bij de kade betrokken. Hij deed, destijds nog samen met Buck Consultants, namens de gemeente Cuijk de subsidieaanvraag in het kader van Quick Wins. ‘We zijn inmiddels begonnen met de aanbesteding van de kade. Op de kade komen onder meer walstroom en een watertappunt. Dat zijn bewuste keuzes. We wilden geen overlast aan de wal veroorzaken en de schipper zoveel mogelijk service bieden.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer