Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Brussel’ neemt vaarwegen op in TEN-T kerncorridors

BRUSSEL

De vaarwegen lijken goed uit de bus te komen bij de verdeling van 31 miljard euro aan TEN-T gelden, waarmee de Europese Commissie en de EU-lidstaten de komende 10 jaar duurzaam personen- en goederenvervoer in Europa willen stimuleren. Alle vaarwegen groter dan klasse IV vallen straks binnen het Europese kernnetwerk.

Door Dirk van der Meulen
‘De vaarwegen waren in het verleden altijd een beetje het ondergeschoven kindje in Europa. Daar lijkt nu een einde aan te komen’, zegt voorzitter Annemarie Jorritsma van Koninklijke Schuttevaer in een eerste reactie op de Brusselse plannen. ‘De criteria voor co-financiering tussen spoor en water zijn gelijkgetrokken en alle vaarwegen en havens die voor ons belangrijk zijn, zijn opgenomen in de corridors en het kernnetwerk. Nu moet daar nog voldoende geld voor vaarwegen bij’, zegt Jorritsma.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook