Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Haven Deventer hele week dicht

DEVENTER

De Prins Bernhardsluis in Deventer is van maandag 16 tot en met vrijdag 20 mei wegens renovatiewerkzaamheden gestremd voor de scheepvaart. Daarmee is de haven van Deventer de hele week afgesloten van de IJssel.

De stremming werd al lang van tevoren aangekondigd, zodat bedrijven aan de haven maatregelen konden nemen. De sluis, die dringend aan renovatie toe was, wordt voorzien van een nieuwe besturing. Na de zomer begint fase twee van de renovatie van het sluizencomplex. Dan worden ondermeer de sluisdeuren vernieuwd evenals de aanlegsteigers aan weerszijden. Ook wordt het brugwachtershuisje gerestaureerd en verbouwd.
De renovatie van het Deventer sluizencomplex kost in totaal 8 miljoen euro. Als begin 2013 het werk klaar is, is er zo’n zeven jaar aan gewerkt. De werkzaamheden liepen in het begin vertraging op omdat de brug in de Zutphenseweg aan de kant van de IJssel veel slechter bleek dan verwacht en het werk aan die brug weken uitliep. De aannemer moest alle zeilen bijzetten om weer op schema te komen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook