Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Snelheidsbeperking Rotterdam nog niet van de baan

DEN HAAG

Een motie van de Tweede Kamer-fracties van PVV, SGP en CDA, om de snelheidsbeperking voor de binnenvaart op de Oude en de Nieuwe Maas bij Rotterdam ongedaan te maken, is woensdag door de indieners weer ingetrokken. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur & Milieu) waarschuwde de Kamer dat de motie het hele juridische kader onder de Tweede Maasvlakte vandaan zou trekken. Ze beloofde er alles aan te doen om de maatregel ‘niet onnodig’ te laten voortbestaan.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (12)
 • emmer

  ja ik ben voor een snelheids beperking dan bedoel ik meer pilots taxi waterbussen recreatie en grote zeevaart daar maar mee beginnen dan is de overlast al grotendeels opgelost danbrengen die pilots de loodsen maar eerder weg hoef je ook niet hard te varen gr klagende schipper

 • Leo

  Ik ben alleen bang wat er hierna gaat komen. Als dit niet doorgaat wordt er toch weer iets anders verzonnen. Dat wij als binnenvaart in het milieu-verdomhoekje zitten is wel duidelijk.

 • kees

  De mensen die zo hard klagen hier zijn hopelijk niet dezelfde die met hun eiland altijd met 13km/u de rijn te daal gaan of met 8 te berg in de midden dat je er bijna niet voorbij kan.

 • Andre

  Ik zie het al voor me, 4 hoog lege containers, windkracht 8 en dan stationair varen.

 • p

  radioactieve deeltjes uit japan gemeten boven nederland. maar maak je geen zorgen wij varen 13 km dus ons milieu niks mis mee

 • Jacob

  Wij lagen laatst in Schiedam en moesten in de Wilminahaven op de hoek laden aan de buitenkant.
  Het was werkelijk niet te doen zo we daar te keer gingen.
  Er is zoveel plek in de havens van Rotterdam waar het wel rustig laden is maar nee hoor het moet precies op die klote plek,maar ik niet meer!!!
  En dan die snelle boten (taxiboten,sleepboten,spidos,etc) daar zouden ze beter wat strenger voor kunnen zijn.

  Wat ik eigelijk wil zeggen is, ze maken zich druk om dingen zoals milieu maar de veiligheid dat is
  niet belangerijk.
  Ik snap het allemaal niet meer,jullie nog wel?

 • Karel

  Gewoon blijven draaien zoals je wil en laat maar voorkomen en gooi het op goed zeemanschap om schip normaal te kunnen besturen.
  hoe belachelijk is het dat mensen besloten hebben zonder ons te vragen ,volslagen gek toch.
  laten we gewoon met 50 schippers voor moeten komen kijken wat er gebeurd.

 • wesly vermeulen

  Laat die motoren gewoon lekker heel de dag standdgas draaien.
  Geen turbodruk lekkere pluim op de pijp en dan de heren laten komen meten.

 • Martin

  Ze kunnen beter snelheidsbeperking instellen,bij de ligplaatsen van het A,damrijnkanaal,en gelijk een flitspaal neerzetten. Lijk mij pas echt zinvol!!!!

 • Jacques Storm

  Beslissingen nemen zonder overleg met praktijk mensen die er mee opgezadeld worden schijnt heel normaal gevonden te worden,je moet tenslotte iets
  verzinnen om niet als overbodig afgevoerd te worden.

 • fred

  ze moeten zo maar door gaan .ik hoop dat de grote reders zowel binnenvaart en zeevaart uit gaan wijken naar andere havens .en milieu we zijn een milieu zeer vriendelijke beroeps groep maar wel een groep die totaal niet op een lijn zit en daar maken de overheden misbruik van ;wij voldoen aan alle eisen die er zijn en nog is het niet goed .

 • Arno

  Een kaartenhuis, nou lekker zootje dus zo met die milieumaffia die alles en iedereen probeert gek te maken en het jammere is dat veel politicie er nog in trappen ook, in die milieu humbug, het is te hopen en bidden dat GEZOND VERSTAND zal winnen en pervaleren in deze, zodat die idiote snelheidsbeperking op de Rotterdamse wateren van de baan is en blijft!!!!!!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook