Schutten in Maasbracht kost schippers touwen

De gerenoveerde sluis van Maasbracht, die sinds twee weken weer schut, kost schippers touwen. De afdeling Limburg / Oost-Brabant van Koninklijke Schuttevaer ontving al meerdere klachten, reageert voorzitter Nico Evens in het Vaart!Forum.

In het forum vertelt een schipper over het afschutten in de westkolk, wat hem een touw kostte. ‘Ze hebben naar mijn inzien een "foutje" gemaakt door de drijfpalen wat naar achteren te zetten, waardoor je touw nu langs de geleiders van de palen schuurt. Deze zijn ERG scherp! Onze touwen (met een schip van 2500 ton) werden bijna doorgesneden  (geschuurd). De sluismeester stond er zelf bij en weet ervan. Ik ben bang dat dit probleem niet snel verholpen is…’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer