Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nieuw patrouilleschip Haven Amsterdam

AMSTERDAM

Havenmeester Janine van Oosten van Haven Amsterdam heeft woensdag 14 juli de nieuwe Amsterdamse patrouilleboot Athena gedoopt. Het schip is een product van Damen Shipyard in Gorinchem.

1 / 1
Haven Amsterdam doopt nieuwe duurzame patrouilleboot

Haven Amsterdam doopt nieuwe duurzame patrouilleboot

De Athena gaat het patrouillevaartuig 6, Pollux, vervangen. Dit schip deed dienst vanaf 1978. De nieuwe Athena is gebouwd voor de komende 25 jaar. In totaal beschikt Amsterdam over vijf patrouillevaartuigen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (6)
 • C.Janszn.

  Als er nu een proefproject te bedenken was voor een 100% moderne diesel-elctriche machinekamer; dan is het wel een have patrouleboot!!

  Goed bezig(duh..) hier in 020,

 • Duh!

  LoL, Milieu? laat ze ook de hele levenscyclus van die boot meetellen in de milieupunten. Schone motoren moeten op vollast draaien willen ze schoon zijn, ik betwijfel of de roetfilters het doen als die boot maar een beetje door de haven drijft. Het beste voor het millieu is minder boten! Hoeveel patrouille boten varen er rond in Antwerpen? Ja LoL!

 • dorus

  er gebeurd toch geen drol in de amsterdamse haven.
  wat een onzinnige inverstering van belastinggeld!
  die oude boot kon zeker nog 25 jaar mee,kijk b.v. maar eens om ons heen in de buurlanden daar vaart ook ouder materiaal dat nog prima funcioneert.nee,in nederland daar varen rijksvaartuigen rond dat lijken wel marineschepen.

 • P.Monteban

  Helemaal mee oneens we hebben een grote haven die deze schepen nodig heeft. Zullen wel weer van die Amsterdammers zijn die vinden dat alles wat er op havengebied gebuert in Rotterdam moet gebeuren.

 • bargeman

  helemaal mee eens, de heren weten het wel maar ze doen er geen flikker mee wat zou het ze gemeenschapsgeld geef je toch lekker makkelijk uit, der kom jaar der op toch weer een nieuwe lading euries.

 • subaru rijder

  Hoe kun je de mensen voor de gek houden, In Adam varen dikke boten rond met veel pk’s.Voor 99% als toezicht houder en verkeers regelaar. Daar is zo grote boot met heel veel pk niet voor nodig. Verzin dan iets, zodat die grote boot met een kleine motor rond vaart. En bij calamiteiten de grote motoren start.Milieu is tegenwoordig een woord met een bijsmaak bah.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook