Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

RWS zet slot op hek overnachtingshaven

HAAFTEN

Rijkswaterstaat (RWS) heeft het toegangshek tot de overnachtingshaven van Haaften vernieuwd en afgesloten. RWS deed dit op verzoek van de boer die het aangrenzende land pacht.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (29)
 • C.A.Cornet Merwe

  Gisteravond nog in Haaften gelegen,even bij het hek wezen kijken, nou die krijg je nooit meer open. RWS gebeld en die konden er niets mee, ze hebben de klacht doorverwezen aan post Tiel en die belde mij terug.
  Het hek is van de boer en zowel RWS als post Tiel krijgen geen sleutel! Bij calamiteiten moet je zelf,( of evt. ambulance personeel) gewoon het hele eind gaan lopen. Goed geregeld!

 • verpleegstertje

  Je zou natuurlijk een calamiteiten-testje kunnen doen, om te zien wat er gebeurt als er ECHT was aan de hand is.

 • mark

  paar weken terug heb ik er ook gelegen en ja het hek op slot.ik heb gelijk een telefonisch klacht in ge dient en gelijk gezegt als het hek zondag niet open was ik daar een mooi stuk gereedschap voor heb.ik ben nog geen hond.maar er was mij al iemand voor geweest.en een week later een mail van rws gehad dat ze er niks aan konden doen en als er calamiteit was dat hun dan het hek open zouden doen naar 30minuten of zo? ik denk wij hoeven alleen nog maar te gaan blaffen.

 • dorus

  als de boer nu eens wordt uitgekocht voor een strook van 20 meter,en er word een weg met parkeer plaatsen aangelegd dan hebben we eindelijk ook eens een zinnige inverstering van de rijks waterstaat in die ellenlange rij van onzinnige inversteringen voor de binnenschippers.

  dan is die boer gelukkig en wij ook.

 • Jantina

  Als je schipper bent,hoef je nergens voor naar het gevang!! men weet immers altijd waar je zit ( AIS ) en voor de overige rest als je ligt, zit je achter de tralies, dat heet dan “minder regels en minder bemoeizucht, door de overheid” ziet u het nu nog zitten ?/

 • stephan

  tegenwoordig mag je niks meer
  weinig overnachtings plaatsen of plekke waar je de auto eraf mag zette in nijmegen aan de muur mag het ook al niet het enigste wat je mag is voor ze vare en meer niet en dan zure ze nog ook over het geluidsoverlast nou het meeste geluidsoverlast zijn de auto’s wel en anders moete ze maar niet aan het water wonen
  groetjes

 • gerrit

  de inbrekeres krijgen het dan ook wel makkelijker, vorig jaar is onze tank van de auto helemaal leeggezogen toen de auto bij het stijger geparkeerd stond dus dat wordt er nu alleen makkelijer op als er nog minder toezicht is.

 • SchippernaastMathilde

  Euh.. liertje erbij, gewoon hek omrijden etc.; en dan 1 regel verder klagen over hangjongeren, vissers etc.
  Sorry, maar als je als schippers serieus genomen wilt worden, zul je dat ook zelf waar moeten maken.

  In plaats van wat opruiende kritiek hier plaatsen zou je beter privé of gezamenlijk RWS kunnen benaderen hierover.

 • Gijs

  Er is al iemand geweest die heeft naast het nieuwe hek al weer een nieuwe opening gemaakt,houten paaltjes lekker plat op de grond.
  kan je er zo over heen rijden.

 • p

  volgens de aanhef van dit stukje pacht de boer het land!! van wie ?? van RWS ?? dat de boer zonder problemen gebruik wil maken van het land waar hij geld voor betaald is te begrijpen, maar dat schippers op een normale manier aan/van boord willen komen is ook te begrijpen, je mag er tenslotte 3 x 24 uur liggen dan moeten er ook voldoende faciliteiten zijn.

 • tankcommandant

  Ex-schipper, heb jij ook een modderpad voor je huis of is het een verharde straat met onze belastingcenten? al moet je te voet van het steile pad af daar bovenaan is het al levensgevaarlijk om beneden te komen zonder je nek te breken. als de overheid eisen stelt aan de vaartijdenwet moet het ook ligplaatsen faciliteren van mijn belastingcenten.

 • johan

  Nou dan kan je lachen inderdaad,,,een liertouwtje op dat hek en hoppa weg met die handel,kan mij dat schelen van wie dat hek is,wie zal je tegenhouden hou op

 • ex-schipper

  Het is best lastig om iemand anders zijn eigendommen te respecteren, het is maar een boer. Veel schippers vinden dat ze overal worden gedupeerd. Soms heeft een bepaald beroep nu eenmaal consequenties voor je socialeleven, als je dit niet wilt accepteren moet je een ander beroep kiezen. Ook “aan de wal” hebben wij last van hangjongeren die spiegels van auto’s slopen en vuilcontainers in brand steken of samen hangen bij woonhuizen en daar behoorlijk overlast kunnen veroorzaken. Ik ben het wel eens met de opmerking dat RWS wel moet zorgen voor een goede bereikbaarheid etc van een openbare ligplaatst.

 • domme schipper

  Dames en Heren, dit zijn overnachtings hsavens en geen sociale werkplaatsen. Slapen personeel wisselen en varen. Als je lekker met je familie wat wil doen moet je in een andere haven gaan liggen.

 • tankcommandant

  Het is grote schande, men spreke over een voetpad. hij is voor een leopardtank nog niet geschikt, levensgevaarlijk in het donker. als alle trottoirs in Haaften er zo uitzien als daar mag je wel medelijden hebben met de inwoners van Haaften. en als je je auto bovenaan hebt staan word hij binnen de kortste keren gesloopt. de laatste tijd spiegels afgebroken, raampjes ingetikt en hangjongeren hebben de afvalcontainer in brand gestoken wat bijna oversloeg op de geparkeerde auto’s. een grote schande dat rws na 10 jaar nog niets met deze klachten heeft gedaan. dit is toch werkelijk niet normaal. plaats een fatsoenlijk rijpad

 • Leo

  Liertouwtje doet wonderen …….

 • Arjan

  Er moet eerst weer eens iets gebeuren waarvoor de hulpdiensten aan boord moeten komen voor er actie ondernomen word.

 • Rianne

  10jaar geleden vertelde RWS al dat die boer geen meter van zijn land wilde verkopen zodat ze een fatsoenlijke toegangsweg konden maken.
  Blijkbaar kan grond-onteigenen in het belang van infrastructuur alleen voor wegen en betuwelijnen.

 • zwart schaapje

  TJA…… als je als boer land pacht wil je daar ook gebruik van maken.
  Dus niet zeuren over de boer, maar bij RWS die zijn vergeten na te denken over de faciliteiten.
  Ik snap het wel ,als je niet goed ter been bent, of moet zeulen met boodschappen dat je van deze situatie baalt.(en dat is nog zacht uitgedrukt)
  De oplossing is …. boodschappen en visitie laten opstappen op het autosteiger ??
  Een strookje weiland kopen , en een goed pad aanleggen met parkeerplaats en vuilnisbakken en dan ook nog een hek dat met een code beveiligd is.
  Er blijft nog veel te wensen in de overnachtingshaven van Haaften.

 • Tja

  ALLEMAAL EEN KLACHT INDIENEN OP RWS-NUMMER 0800 8002!!!
  hIER COMMENTAAR GEVEN LUCHT OP MAAR HELPT NIET,BELLEN WEL.

 • Andy

  Waarom zetten ze er geen portier, krijg je ineens een werkplaats bij in nederland, kan je als politicus weer wat extra stemmen krijgen

 • Marian oosse

  Dit was te verwachten. Collega’s die niet de moeite namen om het hek achter zich te sluiten of het weiland als crossveld gebruikten. De container zal binnenkort ook wel verdwijnen, want mensen uit de buurt komen er met kofferbakken vol afval. Marian Oosse

 • p

  volgens mij hoeft de oplossing niet zo moeilijk te zijn. er loopt al een prachtig pad naar beneden maak dit pad dubbel breed ivm met het parkeren van auto’s bij de steigers plaats bij dit pad aan de buiten kant een hekwerk, zo kan de boer ongehinderd bij zijn eigen land komen. en maak aan het einde van het dubbel breedde pad en rotonde zodat iedereen kan draaien. schippers blij en de boer ook blij. en die vissers ja daar moet de politie maar voor komen want als er een bordje hangt met verboden voor onbevoegden is dat ook opgelost.

 • rayce

  gewoon even de accuslijptol mee probleem zo opgelost. opsluiten is verboden.

 • Schipper

  We laten ons toch overal opsluiten?? Heeeel normaal toch voor de meest gevreesde groepering criminelen/terroristen van ons land.We hebben bijna allemaal een strafblad toch? Of waren we juist dienstverlenend, en slikken we gewoon alles?
  En als je nu b.v in Haaften je gehandicapte fam. wil laten komen dan zeg je gewoon, effe lopen joh!

 • yvonne

  zou het zo moeilijk zijn om een fantsoenlijk pad voor schippers hier te maken,zodat je op een fantsoenlijke manier van boord kunt gaan zonder dat je uitglijdend over de koeienstront en modder boven aan de dijk staat,en als je hier vanaf de parkeerplaats met je boodschappen moet lopen dan is het ook geen pretje,maar och ja het zijn maar schippers die moeten niet klagen.
  we krijgen steeds meer verplichtingen en regels zodat je als normaal mens bijna niet meer aan boord kunt leven,nog even en we zijn net zo ver als in de jaren 80 in de ddr.

 • breekijzer

  waardeloos dat klere hek afgelopen weekend met die hitte. voor een week de boodschappen sjouwen me oma van 84 zal aan boord komen die licht nu ergens voor pampus op de wei

 • gezond

  lopen is gezond, wij doen dat veel te weinig,

 • Schippersvrouw

  Wat fijn dat een zo boer meer betekend dat de scheepvaart.
  Een gezinsbedrijf is zo mooi word er gezegd maar steeds minder mogelijk gemaakt.
  Kijk nu weer naar deze situatie.
  Die boer kan zijn auto mooi naast huis zetten, wij als schippers kunnen natuurlijk makkelijk in onze vrije tijd 500 meter lopen met onze tassen met boodschappen.
  Ook weer fijn als je visite aan boord wilt ontvangen en niet lang kan lopen.
  Ik heb zelf artrose en ben soms erg afhankelijk met lig plekken als ik een aanval heb nou dan is dit wederom af geschreven.
  Alle ligplekken worden voor ons afgenomen hier dus weer.
  Erg jammer dat men niet meer met de binnenvaart rekening houd als men idd die vissers aanpakt maar die paar auto´s die er staan kom op zeg….
  Ohh ja en ook zo fijn bij calamiteiten komt de rws en hoe zit dat als je bv een hartstilstand krijgt klinkt dramatisch maar ik ga zelf altijd van het ergste uit dan mag je maar lekker in huiselijke sfeer het uitzoeken want hoe lang duurt het weer voor de rws er is.
  Ik vind dit erg ver gaan.
  Een bezorgde schippersvrouw die zich steeds meer afvraagt hoe lang kan je nog aan boord leven als gezinsbedrijf

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook