IJsselbrug Zwolle ligt op Rijnvaarthoogte

Zondagmiddag om 17.47 uur klonken lang aangehouden scheepshoorns over de IJssel bij Zwolle en Hattem. De 135 meter lange en 2500 ton zware stalen hoofdoverspanning van de IJsselbrug hing op z’n plaats, negen meter boven de rivier. Het was de apotheose van een weekendlange operatie, gadegeslagen door zo’n 3600 toeschouwers. Die volgden de werkzaamheden vanaf een popfestivalachtig terrein op 200 meter afstand van de brug.

IJsselbrug Zwolle

Door Leendert Douma
Maar het was vooral een emotioneel moment voor alle medewerkers van opdrachtgever ProRail, aannemers Welling en Züblin, de Duitse staalbouwer Max Bögl en ‘hijser’ Sarens uit België, zo verklaarde een woordvoerder van ProRail: ‘Naar dit moment hebben we twee jaar toegewerkt.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

IJsselbrug Zwolle ligt op Rijnvaarthoogte | Schuttevaer.nl

IJsselbrug Zwolle ligt op Rijnvaarthoogte

Zondagmiddag om 17.47 uur klonken lang aangehouden scheepshoorns over de IJssel bij Zwolle en Hattem. De 135 meter lange en 2500 ton zware stalen hoofdoverspanning van de IJsselbrug hing op z’n plaats, negen meter boven de rivier. Het was de apotheose van een weekendlange operatie, gadegeslagen door zo’n 3600 toeschouwers. Die volgden de werkzaamheden vanaf een popfestivalachtig terrein op 200 meter afstand van de brug.

IJsselbrug Zwolle

Door Leendert Douma
Maar het was vooral een emotioneel moment voor alle medewerkers van opdrachtgever ProRail, aannemers Welling en Züblin, de Duitse staalbouwer Max Bögl en ‘hijser’ Sarens uit België, zo verklaarde een woordvoerder van ProRail: ‘Naar dit moment hebben we twee jaar toegewerkt.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer