Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

IJsselbrug Zwolle ligt op Rijnvaarthoogte

ZWOLLE

Zondagmiddag om 17.47 uur klonken lang aangehouden scheepshoorns over de IJssel bij Zwolle en Hattem. De 135 meter lange en 2500 ton zware stalen hoofdoverspanning van de IJsselbrug hing op z’n plaats, negen meter boven de rivier. Het was de apotheose van een weekendlange operatie, gadegeslagen door zo’n 3600 toeschouwers. Die volgden de werkzaamheden vanaf een popfestivalachtig terrein op 200 meter afstand van de brug.

1 / 1
IJsselbrug Zwolle

IJsselbrug Zwolle

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • J.Van Beek

  ik vind het een mooie brug maar hij mog wel wat hoger!zoals eric al zei

 • Eric

  9.1 meter??? een beetje zeilboot kan daar dus niet onderdoor.

  Heel erg vreemd

 • H.J.Brem

  Een hele verbetering, geen wachttijden meer voor brug opening. Een tunnel was beter geweest dan heb je geen last bij het vergeten van de stuurhut te laten zakken.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook