Oprichting Intergouvernementele Seine-Schelde Commissie

Frankrijk en het Vlaamse en Waalse Gewest hebben de Intergouvernementele Seine-Schelde Commissie (IGC) opgericht. Die commissie coördineert het Seine-Schelde binnenvaartproject dat de verbinding tussen Europese waterwegen voor binnenvaart met grote schepen mogelijk moet maken. De eerste bijeenkomst van het comité vond plaats dinsdag 3 november in Parijs en werd ingeleid door Karla Peijs, de Europese coördinatrice van het waterwegenproject.

Oprichting Intergouvernementele Seine-Schelde Commissie

De Intergouvernementele Commissie (IGC) is de opvolger van het Seine-Schelde Comité, dat in 2005 werd samengesteld. Het comité heeft als doel ‘de opvolging van de problematiek verbonden aan de voorbereiding en de realisatie van het Seine-Schelde project, in naam van de regeringen van de Franse republiek, het Vlaamse Gewest en het Waalse Gewest.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Oprichting Intergouvernementele Seine-Schelde Commissie | Schuttevaer.nl

Oprichting Intergouvernementele Seine-Schelde Commissie

Frankrijk en het Vlaamse en Waalse Gewest hebben de Intergouvernementele Seine-Schelde Commissie (IGC) opgericht. Die commissie coördineert het Seine-Schelde binnenvaartproject dat de verbinding tussen Europese waterwegen voor binnenvaart met grote schepen mogelijk moet maken. De eerste bijeenkomst van het comité vond plaats dinsdag 3 november in Parijs en werd ingeleid door Karla Peijs, de Europese coördinatrice van het waterwegenproject.

Oprichting Intergouvernementele Seine-Schelde Commissie

De Intergouvernementele Commissie (IGC) is de opvolger van het Seine-Schelde Comité, dat in 2005 werd samengesteld. Het comité heeft als doel ‘de opvolging van de problematiek verbonden aan de voorbereiding en de realisatie van het Seine-Schelde project, in naam van de regeringen van de Franse republiek, het Vlaamse Gewest en het Waalse Gewest.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer