Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Ziekteverzuim houdt Klein-Ternaaien dicht

DEVENTER

De sluis van Klein-Ternaaien wordt deze week ’s nachts niet voor de scheepvaart bediend vanwege personeelsgebrek. Komende week is 24-uursbediening wel weer mogelijk, maar in september wordt geschut van 6 tot 22 uur. De sluisbemanning hoopt dat de situatie in oktober zal verbeteren.

De onderbezetting is het gevolg van ziekte en vakanties. ‘Een collega is gewond geraakt en ligt in het ziekenhuis voor een operatie. En er waren al meer zieken. Dat is erg lastig in de vakantieperiode’, verklaart een van de dienstdoende sluiswachters van de belangrijkste ‘bottleneck’ in de Maas op de grens van Nederlands Limburg en Wallonië. Hij verwacht dat de meeste van zijn collega’s in oktober weer op hun post zullen zijn en weer dag en nacht kan worden geschut.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(MdV)

Reacties (3)
 • Leo

  Als dit op een snelweg was gebeurt dan had NL en B op z’n kop gestaan maar kennelijk is de binnevaart als goedkoopste en zeer grote transportmodaliteit minder belangrijk, wat een bananenrepublieken zo en af toe. Sterkte aan iedereen die ervoor ligt te wachten (noodgedwongen)!

 • Annemarie

  Eergisteravond om kwart voor tien waren ze al niet meer bereikbaar per marifoon. Dus dan maar even bellen, “de sluis schut niet meer, morgen om 6 uur zijn we er weer” kregen we te horen. Dat weten wij ook wel maar wij wilden ons tenminste even aanmelden, dan weten we waar we aan toe zijn s’morgens. Maar nee, ze beantwoorden de marifoon niet meer. Sluis Ivoz Ramet zal er binnenkort wel helemaal uit liggen, één sluisdeur gaat niet meer helemaal open. Er hoeft er maar één tegenaan te varen en hij is gestremd. Als je dan boven de sluis ligt, lig je mooi opgesloten!

 • Schutter

  Ja hoor wat een beleid, dan trek je toch een paar mensen van andere sluizen aan in deze gevallen maar nee typisch belgs? dan maar gewoon niet schutten.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook