Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Sif en HMC bouwen windpark in VS

LEIDEN

De Nederlandse staalbouwer Sif en Heerema Marine Contractors (HMC) gaan een belangrijke rol spelen bij de aanleg van het grootste offshorewindturbinepark van de Verenigde Staten.

Voor dit zogenoemde Vineyard Windpark gaat Sif de fundatiepalen fabriceren en HMC het installatiewerk offshore uitvoeren.

Het Vineyard Windpark wordt in opdracht van Vineyard Wind LLC aangelegd en moet vanaf 2022 stroom leveren aan 400.000 Amerikaanse huishoudens. Het park krijgt een capaciteit van 800 MW en zal 20 kilometer uit de kust van de staat Massachusetts in de Atlantische Oceaan verrijzen. De bouw begint volgend jaar.

Sif gaat op haar nieuwe locatie op de Tweede Maasvlakte de benodigde stalen fundatiepalen fabriceren. Hiervoor is circa 130.000 ton staal nodig. In totaal gaat het om 84 grote, zogeheten monopiles die in 2020 en 2021 met zeeschepen naar de Verenigde Staten zullen worden verscheept.

HMC neemt met één van haar kraanschepen de installatie van de monopiles en andere onderdelen van de windturbines voor zijn rekening, alsmede van het benodigde transformatorplatform. Voor zowel Sif als HMC is het project de eerste kennismaking met de windenergiesector in de VS. (PAS)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.