Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Passagiersschip tegen Moezelspoorbrug bij Konz

KONZ

Een passagiersschip met 70 gasten is op de Moezel donderdag 19 september vroeg in de ochtend ter hoogte van Konz tegen een spoorbrug gevaren. Daarbij raakte het stuurhuis beschadigd en het treinverkeer naar Luxemburg was enige uren gestremd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • J.Teunisse

  Eergisteren passeerde ik een brug . De peilschaal staat onder, niet voor de brug. Het ledlampje 9 dat weer wel) schijnt recht van boven, niet tegen de peilschaal, Waar ? Main Gerlachhauser kanal .

 • Peter Janssens

  En dan kom je bij de brug, geeft de techniek aan dat we te hoog zijn, schelden we de vaarwegbeheerder, bevrachter en wie nog meer verrot en gaan we ballasten dan wel terug naar de laadplaats, en dat alles omdat we het huiswerk vooraf niet gedaan hebben, en/of niet opletten. De Roer- en Maastunnel worden geregeld dicht gegoeid vanwege te hoge vrachtwagens ergo chauffeurs en schippers blijven altijd proberen en als de schuld altijd bij anderen ligt zal het altijd verkeerd blijven gaan.

 • j.hagens

  Dit geeft maar weer aan, dat het tijd wordt voor Peilschalen die verlicht zijn, of nog beter Electronische peilschalen met een Meter op de Brug zodat je ook in het donker kunt zien hoe hoog de Brug is op het laagste punt en bij een nutzbare breedte de kromming van de brug over die breedte.
  De put wordt gedempt als het Kalf verdronken is.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.