Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Klimaatneutraal feest op Blue Rhapsody

ARNHEM

Het partyschip Blue Rhapsody van rederij Constant in Beweging in Arnhem heeft in december voor het eerst een evenement gedraaid op 100% HVO (hydrotreated vegetable oil), plantaardige olie, ofwel frituurvet.

1 / 1
Het nieuwe partyschip Blue Rhapsody werd onlangs voor het eerst klimaatneutraal ingezet door toepassing van biobrandstof uit afvalmateriaal. (Foto Blue Rhapsody / Robert Aarts)

Het nieuwe partyschip Blue Rhapsody werd onlangs voor het eerst klimaatneutraal ingezet door toepassing van biobrandstof uit afvalmateriaal. (Foto Blue Rhapsody / Robert Aarts)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Mario Noldes

  Weer zo’n onterechte claim.

  Dat dat ding vaart op “diesel” gemaakt van frituurvet, heeft geen ene ruk te maken met “klimaat neutraal”. Er komt evenveel Co2 uit die pijp als met diesel.
  Daarbij komt nog dat heel het Co2/klimaat verhaal de grootste leugen ooit is.

  En kom nu niet met het lul verhaal dat bij het groeien van die oliehoudende zaden de Co2 reeds is opgenomen, want dat geld ook voor olie en steenkool. Dat is alleen wat langer geleden.

  Bio massa is ook zo’n leugen.

  Dat hij vaart op een hergebruikte afval stroom is wat anders, dat zie ik als een milieu voordeel.

  En we liegen, bedriegen en stelen lekker door onder de klimaat religie.

  G.M. Noldes

 • C.J.J le Sage

  Zomaar een vraag.
  HVO bevat geen FAME biodiesel componenten. Frituurvet wordt gebruikt als bijmenging bij bio diesel dus Fame. Dus hoe zit het nu? In het bovenste gedeelte staat
  100% HVO (hydrotreated vegetable oil), plantaardige olie, ofwel frituurvet.
  Graag een goede uitleg.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.