Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Vraag naar kleine schepen stijgt

DEN HAAG

Er is toekomst voor de kleine droge-ladingvaart. De goederenoverslag aan kleine vaarwegen stijgt namelijk en daarmee het belang van schepen tot 1500 ton. Maar er moet wel iets veranderen, een frisse blik is nodig om de toekomst van de kleine droge-ladingvaart veilig te stellen.

1 / 1
Schippers in de kleine droge-ladingvaart zijn te weinig innoverend. Jonge schippers die op een klein schip willen varen, moeten daar een einde aan maken. (Foto Erik van Huizen)

Schippers in de kleine droge-ladingvaart zijn te weinig innoverend. Jonge schippers die op een klein schip willen varen, moeten daar een einde aan maken. (Foto Erik van Huizen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • Hein Danser

    >>Vraag kleine schepen stijgt<< dan begrijp ik niet, waarom de vrachtprijzen zo laag zijn voor de kleine schepen.

  • A. le Cessie

    Het zoveelste onderzoek naar de, kleine, binnenvaart.
    Ik vind het een belediging naar de eigenaren ondernemers van deze schepen. Laten de verladers de eigenaren van de kleine schepen eens dankbaar zijn dat zij ook niet allemaal een KVB of 135 m. hebben laten bouwen. Maar ze willen alleen maar het tarief betalen van een heel groot schip, en dat gaat niet. Eigenlijk zouden de tarieven voor de grote schepen omhoog moeten, zij kunnen ook niet vergroenen en investeren, althans niet in de huidige markt. Het investeren zal ook nog verder afnemen als je de prognoses voor de toekomst ziet. Dus heren onderzoekers doe wat meer onderzoek naar de binnenvaart, schrijf niet klakkeloos over wat anderen 20 jaar geleden ook al schreven. Samenwerking vergeet het maar!!

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.