Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Van Nieuwenhuizen pleit in Brussel voor kleine schip

BRUSSEL

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Milieu heeft zich maandag 2 december in de Europese Transportraad in Brussel hard gemaakt voor het behoud van de huidige vloot kleine schepen. De nieuwe Eurocommissaris voor Transport, de Roemeense Adina Joana Valean, was echter niet onder de indruk van haar pleidooi.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • Mario Noldes

  Valea heeft een master in veiligheid studies, en denkt nu alles te weten van bakfiets tot mammoet tanker.

  Maar wat me het meest verbaasd is dat een Roemeense het heeft over een “level playingfield” en dit met betrekking tot het in de markt houden van oude schepen.

  Wat gebeurd er met veel (oudere) schepen die hier om lullige dingen niet meer door de keuring komen, of van duckt-tape en tie-rips aan elkaar hangen en al dan niet door een zij spek boven water worden gehouden????
  Das waar ook, veel gaan er naar Roemenie, krijgen daar een nieuw mapje papieren en komen met dezelfde naam en nummer, alleen nu een dronken tor in de stuurhut, terug naar west-Europa. Level playingfield????????????????????????

  Als je aan aan de Eifel toren vraagt of die een kniebuiging wil maken heb je veel meer kans op succes als dat je iets van de EU gedaan krijgt.

  Zoals ik al onder het stuk “onze man in Brussel” schreef NEXIT, en zo snel mogelijk.

  De immer politiek incorrect blijvende G.M. Noldes

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.