Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Opinie: Verbannen uit bebouwde kom

Maassluis

Al bijna 25 jaar ben ik lid van de VZ&G/CBRB en Koninklijke BLN-Schuttevaer. Ik ben ervan overtuigd dat zij hun uiterste best doen om mijn belangen te behartigen. Maar…, de overheden zijn groot, ontoegankelijk, hun werkwijze ondoorgrondelijk. En onze problemen zijn ingewikkeld.

1 / 1
'In Maassluis kunnen de bouwmaterialen voor de deur worden afgeleverd. Maar het wordt ons vrijwel onmogelijk gemaakt.' (Foto familie Broere)

'In Maassluis kunnen de bouwmaterialen voor de deur worden afgeleverd. Maar het wordt ons vrijwel onmogelijk gemaakt.' (Foto familie Broere)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)
 • N.M.F.M. van Lent

  Waarom moet de scheepvaart eingelijk havengeld betalen? Je krijgt geen voorziening. De bedrijven waar je moet laden en lossen betalen ook al voor gebruik van de haven. Ik vind als er geld gevraagd wordt voor havengeld moet er ook een aantal voorzieningen zijn die er standaard moeten zijn, zoniet dan geen geld mogen vragen.

 • c.ridderhof

  Nou hier in Krimpen ook, toekomstige bewoners van een bijna klaar appartement aan de Hollandse IJssel tekenen er voor dat ze er mee akkoord dat er schepen liggen bij het gemeente steiger.
  Ja word er gezegd van de gemeente, want de schepen liggen er hoogstens maar 1 of 2 uuur!!!!!!!!!! zo worden bewoners voorgelogen door je eigen gemeente.

 • Stunteltje

  In de 60er jaren lag de coolhaven zelfs nog vol met rijen schepen waar gepensioneerde schippers op woonden. Een schippersinternaat voor de deur van mijn school en een bunkerboot voor de wal enz. enz. Bloody nonsens dat je er nu niet meer zou mogen afmeren. Hebben ze dan ook de schepen van het STC verjaagd en de Boekanier van Scouting?

 • J.Teunisse

  De tolerantie van de burger ansich daalt sneller dan de snellift in de Burj al Khalifa. Lees dit ( https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1924608/klachten-over-aanmeerplek-breukelen-verbazen-binnenvaartschippers.html en dit https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1924470/omwonenden-amsterdamrijnkanaal-zijn-overlast-beu-het-lijkt-hier-wel-een-scheepswerf.html

  En havenbedrijf rotterdam wil ondertussen schijnbaar de maashaven aan de gemeente verpatsen. De werkzaamheden liggen daar sinds augustus 2018 stil

 • A. Elzinga

  niet alleen de schippers maar ook de boeren, de vissers zijn beroepsgroepen, nijverheden waar de hedendaagse pennelikker weinig binding mee heeft.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.