Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Haven Rotterdam verscherpt toezicht op passagiersvaart

ROTTERDAM

Havenbedrijf Rotterdam is 1 mei begonnen met een thema-actie Passagiersvaart. Het gaat daarbij om het intensiveren van het toezicht op het personenvervoer over water. De controleactie duurt in ieder geval tot eind juni,

De passagiersvaart is volgens het Havenbedrijf de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Havenmeester René de Vries zegt die ontwikkeling toe te juichen, maar wijst er tevens op dat het vervoer wel op een veilige en verantwoorde wijze moet geschieden. Als (rijks)havenmeester is hij verantwoordelijk voor een veilige haven en de naleving van de regelgeving in de Rotterdamse haven.

Het passagiersvervoer over water heeft te maken met regelgeving op grond van de Binnenvaartwet, de Havenbeheersverordening Rotterdam en vaarregels die onder meer in het Binnenvaartpolitiereglement staan. Bij het toezicht let het Havenbedrijf met name op de volgende onderwerpen:

- de aanwezigheid van de scheepscertificaten en de meetbrief;

- de certificering van de marifoon en het bedieningscertificaat marifoon schipper;

- of de schipper over het juiste vaarbewijs en/of ontheffingen beschikt;

- wordt het maximaal aantal te vervoeren personen niet overschreden;

- gebruikt de bemanning reddingsvesten (indien verplicht);

- het vaargedrag van de schipper.

Reacties (2)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • M. Smitsman

    En niet te vergeten de Splashbus die met max. 10 km/u de Nieuwe Maas oversteekt. Dat je zoiets op een Amsterdamse gracht doet tot daar aan toe. Maar op eerst genoemd vaarwater? Die gasten zitten als ratten in de val als er iets gebeurd... Over veiligheid gesproken.

  • H.A. Hoogeveen

    Hahahahahha. Vaargedrag van de schipper. Laat ze beginnen bij de watertaxi`s. Die gedragen zich niet zoals het hoort.

Lees ook