Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Clip #58 Ankeren tegen havengelden

AMSTERDAM

Nieuwe trend onder zeilende charterschepen: ankeren buiten de haven. Niet alleen vinden de gasten dat mooi, het spaart ook nog eens havengeld uit.

1 / 1
Volgens schipper Len Pool van de tweemastklipper Nooit Volmaeckt levert een week ankeren hem zo'n 500 euro op. (Beeld uit video)

Volgens schipper Len Pool van de tweemastklipper Nooit Volmaeckt levert een week ankeren hem zo'n 500 euro op. (Beeld uit video)

Tekst en video Heere Heeresma Jr
Volgens schipper Len Pool van de tweemastklipper Nooit Volmaeckt levert een week ankeren hem zo'n 500 euro op. Schipper Pool vindt dat de havenplaatsen hun inkomsten niet uit de schippers zouden moeten halen, maar uit de omzet die de gasten van de charterschepen meebrengen.

Gasten van charterschepen zouden gemiddeld 40 euro per persoon in een havenplaats uitgeven, die van schipper Pool vaak nog meer. De havenplaatsen zouden dus beter charterschepen kunnen lokken met lagere havengelden, zodat de gasten hun geld uitgeven in de stad.

Onze Amsterdamse verslaggever maakt korte video's (clips) voor Schuttevaer.nl. Is er een kwestie waarover u zich in een video-interview zou willen uitspreken? Dan kunt u contact opnemen met Heere Heeresma jr. via heeresma@hotmail.com. Zijn ‘clips' zijn terug te vinden bij Schuttevaer Dossiers.

 

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook