Monstergolf

Dode en vier gewonden op Viking Polaris door enorme golf

Aan boord van de Viking Polaris zijn een dode en vier gewonden gevallen, doordat een enorme golf voor de kust van Argentinië het schip raakte en meerdere glazen panelen braken. Het incident gebeurde op woensdag 30 november en werd donderdag 1 december bevestigd door Viking Cruises.

De Viking Polaris op expeditie. Foto Viking Cruises

Het schip was bezig met een reis naar Ushuaia, in het uiterste puntje van Argentinië. Vanuit daar worden de expeditiecruises naar Antarctica gemaakt. Het schip voer op 3200 kilometer afstand van Buenos Aires, toen het in een storm terecht kwam ten zuiden van het schiereiland Cabo de Hornos. Meerdere glazen panelen braken aan boord.

De rederij noemt het een monstergolf-incident. ‘Het is met grote droefheid dat we bevestigen dat een passagier is overleden na het incident. We hebben de familie van de gast op de hoogte gebracht en onze diepste condoleances overgebracht’, liet Viking Cruises weten. Vier andere passagiers zijn behandeld door het medisch personeel van het schip.

De Viking Polaris keerde woensdag terug naar Ushuaia.

Eind september werd de Polaris simultaan met de Octantis gedoopt. Het zijn de twee nieuwste expeditie-cruiseschepen in de vloot van Viking Cruises.

Lees ook:

Ferry Viking Grace loopt tegen grond in Oostzee door windstoot

Cruiseschip Viking Sea breekt los in Ravenna