Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Tjalk Boreas wint de ‘Slag’ 

Harlingen

Normaal gesproken wordt de Slag in de Rondte beheerst door Atlantische depressies met harde wind en extra hoge tijen. Dit jaar leek de 25ste editie van de marathonwedstrijd voor bruine-vlootschippers een vakantie-uitstapje te worden. De zonnige perioden waren mooi meegenomen, maar als je lange afstanden moet afleggen heb je niet zoveel aan een oostelijk briesje kracht twee tot drie. Voor een aanvaardbaar puntentotaal zul je Noordpolderzijl en De Cocksdorp moeten aandoen. Dat lukte niet alle deelnemers.

1 / 4
Maandagochtend, hoogwater. Klokslag 10 uur hijsen onder meer de Hollandia, de Voorwaarts, de Willem Jacob en de Boreas de zeilen, voor de 25ste editie van de Slag in de Rondte. (Foto Gijs van Hesteren)

Maandagochtend, hoogwater. Klokslag 10 uur hijsen onder meer de Hollandia, de Voorwaarts, de Willem Jacob en de Boreas de zeilen, voor de 25ste editie van de Slag in de Rondte. (Foto Gijs van Hesteren)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook