Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Lozingsverbod afvalwater chartervaart komt eerder

Enkhuizen

De overgangsregeling voor het lozen van scheepsafvalwater in het oppervlaktewater door de zeilcharter- en motorpassagiersvaart wordt aanzienlijk verkort. Een totaal lozingsverbod is nu nog voorzien in 2045, maar als het aan ‘Brussel’ ligt, wordt dat uiterlijk 2030. Daarvoor waarschuwt de brancheorganisatie voor de chartervaart BBZ. ‘We kunnen dit nooit alleen redden. De overheid zal echt moeten helpen.’

1 / 1
Paul van Ommen: ‘Onder schippers was de discussie altijd: maken we slapende honden wakker, of zijn dit onafwendbare ontwikkelingen? Het laatste dus.’ (Foto Gijs van Hesteren)

Paul van Ommen: ‘Onder schippers was de discussie altijd: maken we slapende honden wakker, of zijn dit onafwendbare ontwikkelingen? Het laatste dus.’ (Foto Gijs van Hesteren)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook