Kop Veerdam Ameland weer beschikbaar voor chartervaart

Jachthaven ’t Leije Gat bood jarenlang plaats aan 18 charterschepen. Sinds dit voorjaar kon men echter hooguit negen bruinevlootpassanten kwijt aan de Oude Veerdam – tot verdriet van de havenmeesters én de charterschippers. Het goede nieuws: het probleem lijkt opgelost. Het iets minder goede nieuws: ‘het baggerprobleem’ blijft bestaan. Recent verdaagde een zeilklipper aan lager wal aan de oostzijde van de dam. Het laatste nieuws: Ameland belooft een kraanschip voor extra baggerwerk de haven in te sturen zodra dit mogelijk is.

Bergingsvaartuig Vigilant verhaalde de klipper terug naar de steiger.  (Foto Gijs van Hesteren)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer