Schippers mag ik ook eens Varen zoekt bemanning voor Jonathan

De stichting Schipper mag ik ook eens Varen is op zoek naar schippers, maten en koks die de luxe-motor Jonathan komende zomer willen bemannen tijdens vakantiereizen met mensen met een beperking.

Schippers mag ik ook eens Varen zoekt bemanning voor Jonathan

Vrijwilligers van de stichtinghebben jaren gewerkt aan de ombouw van de luxe-motor uit de vrachtvaart tot 40 meter lang vakantieschip met een ideëel doel. ‘Wij voorzien in een zorgeloze vakantie voor mensen met functiebeperkingen en hun familie of verzorgers’, vertelt vrijwilligerscoördinator Jan van Popta. ‘Aan boord van ons compleet omgebouwde binnenvaartschip kunnen onze gasten ongedwongen genieten van de vaart en de omgeving. Maar ook het onderlinge sociale contact vinden wij heel belangrijk. Het schip telt zes hutten, waarvan twee rolstoeltoegankelijk en een aangepaste badkamer en hoog-laag bedden met elektrische bediening.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer