Ties van Os overlijdt na ski-ongeval

Zeiler en scheepsmakelaar Ties van Os (61) uit Enkhuizen is 29 december, na een val tijdens het skiën met zijn zoon Thijs, in Oostenrijk overleden aan een hersenbloeding.

Van Os maakte in 1979 deel uit van het team van Dirk Nauta op de Prodent tijdens de Nedlloyd Specerijenrace van Jakarta naar Rotterdam en zette daarna samen met Schout Schouten een campagne op voor de Trans-Atlantische Zeilrace van Rotterdam naar New York in 1982. Op deze race, waarin zijn team derde werd met de Samsonite en op de terugweg eerste, bewees hij zich ook als navigator. Toen hij meedeed in het Whitbread-team van Pleun van der Lugt op de Equity & Law ontving hij na de race de prijs voor de beste navigator.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Ties van Os overlijdt na ski-ongeval | Schuttevaer.nl

Ties van Os overlijdt na ski-ongeval

Zeiler en scheepsmakelaar Ties van Os (61) uit Enkhuizen is 29 december, na een val tijdens het skiën met zijn zoon Thijs, in Oostenrijk overleden aan een hersenbloeding.

Van Os maakte in 1979 deel uit van het team van Dirk Nauta op de Prodent tijdens de Nedlloyd Specerijenrace van Jakarta naar Rotterdam en zette daarna samen met Schout Schouten een campagne op voor de Trans-Atlantische Zeilrace van Rotterdam naar New York in 1982. Op deze race, waarin zijn team derde werd met de Samsonite en op de terugweg eerste, bewees hij zich ook als navigator. Toen hij meedeed in het Whitbread-team van Pleun van der Lugt op de Equity & Law ontving hij na de race de prijs voor de beste navigator.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer